لوگو مهندس حسین قریشی

مدیریت پروژه

مدیریت پروژه

مدیریت پروژه به مجموعه همه فعالیت‌ها و راهکارهایی گفته می‌شود که هدف‌های مشخصی را در بازه زمانی معینی به سرانجام می‌رساند. شاید تکراری‌ترین و همه‌گیرترین تعریفی که از پروژه به ذهن برسد، اقداماتی است که برای یک کارفرما با هر نوع کسب‌وکاری انجام می‌شود، ولی این معرفی اشکالات و ایرادات زیادی دارد. نگاه سنتی این تعریف مشکل اصلی آن است. امروزه پروژه‌ها الزاماً کاری و برای کسب سود نیستند. جا‌به‌جایی مکان فیزیکی یک برند، منعقدکردن قراردادها با فریلنسرها و همکاران دورکار، اجرای کمپین‌های تبلیغاتی و آماده‌سازی افراد، مدارک و اسناد برای شرکت در یک مناقصه نیز پروژه هستند. در نهایت هر فرآیندی که آغاز و پایانی دقیق داشته باشد و نتوانید از آن به‌عنوان روندی همیشگی یاد کنید، یک پروژه است که به مدیریت نیاز دارد.

نگاه مخرب در گذشته

ریشه نگاه خطرناکی که به کسب‌وکارهای کوچک در بحث مدیریت، آسیب می‌زند را باید در ابرشرکت‌های قدیمی جستجو کرد؛ آن‌ها با وجود دپارتمان‌ها، طومار طولانی حقوق و دستمزدها و ساختمان‌هایی که به آسمان‌خراش‌ها تنه می‌زدند، به کارآفرینان پائین‌تر از خود القا کردند که مدیریت مختص ابعادی است که آن‌ها صاحب آن هستند.

این طرز فکر، مخترع فضایی بود که هنوز هم شاهد آن هستیم. سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگی وجود دارند که مدیریت پروژه را به افرادی سپرده‌اند که روی تابلوی معرفی اتاق‌شان باید واژه‌های هماهنگ‌کننده، سامانده یا برقرارکننده نظم را نوشت. مدیریت پروژه حرفه‌ و هنری فرای این حرف‌ها و مسئولیت‌ها است.

مدیریت پروژه
مدیریت پروژه

اهداف مدیر پروژه

مدیر پروژه قبل از هر چیز باید بتواند پروژه‌های زندگی خود را تدبیر کند؛ مهارتی که با مدرک دانشگاهی به آن دست نخواهد یافت و همچنین عمیقاً درک کند که وقتی پروژه‌ای شکست نمی‌خورد، لزوماً به موفقیت هم نرسیده است.

سازمان‌ها، برندها و افرادی به مدیریت پروژه نیاز دارند که با در اختیار داشتن رضایتمندی و وفاداری بالای مشتریان، حاشیه سود امن و پیش رفتن با سرعتی بهتر از آنچه مخاطب انتظار دارد؛ همچنان معتقدند که در ارائه‌ها توانایی‌ها، اثرگذاری‌ها و برخورد با چالش‌های ناگهانی، حرف‌ها و ایده‌های زیادی برای برانگیختن تحسین و تشویق‌ها دارند.

مدیریت پروژه فسلفه‌ای است که به پیمودن مسیر نه با حداقل امکانات بلکه با بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت‌های موجود اعتقاد دارد. حل مسائل منابع انسانی، تعامل با دیگر رقبا، دگرگونی منابع مالی در میانه راه و تیزبینی برای تغییر هر روند از پیش تعیین‌شده‌ای که اکنون بازخورد موجهی ندارد، از جمله وظایف کوچکی از مدیریت پروژه هستند.

یکی دیگر از زمین‌های بازی و درخشش مدیریت پروژه در پروژه‌های برون‌سپاری شده، تصمیم به جمع کردن تیم یا فرد است. درواقع این‌که همه، بعضی یا فقط یک نفر برای کار انتخاب شوند، به‌عهده مدیر پروژه است. اهمیت این مسأله زمانی مشخص می‌شود که در اواسط یک پروژه بفهمید به همکاری دیگر هم نیاز دارید و الان باید استخدام را آغاز کنید، به‌احتمال زیاد شما از به‌کارگیری فردی که به آن نیاز داشتید، متضرر می‌شوید، زیرا قرارگرفتن در حال و هوای پروژه زمان‌بر است و هزینه‌ای که در ابتدای کار مانعش شدید، حالا قدرتمندتر بازگشته است.

مدیریت پروژه

اشتراک گذاری

امروزه با تغییر مدل‌های کسب و کار، بروز ابزارهای نرم‌افزاری و ضرورت انطباق سریع و کم‌هزینه با کشمکش‌هایی مانند کرونا، ایجاد دپارتمان مدیریت پروژه برای هر کسب و کاری در هر سطحی یک نیاز اصلی و یک سرمایه‌گذاری است. مهندس حسین قریشی و تیم متخصص همراه ایشان، می‌توانند شما را در طراحی، تدوین، ارائه و در صورت نیاز اجرای مدیریت پروژه کمک کنند تا از حداکثر منابع مادی و معنوی خود بهره ببرید و بهترین نتایج ممکن را از روند اجرایی کسب و کار خود اخذ نمایید.